A contemporary Skyroom has transformed a four-bedroom detached property in Bagshot, Surrey, into a stunning open-plan home, filled with  pace and light.

 

The family was keen to open up the back of the property to add extra floor space for entertaining and relaxing together. It was important to improve the flow of the house and create a sociable open-plan living and dining space which would provide direct access into the garden.

Having discussed their needs with the designers at Sherborne Windows, they opted for a Skyroom extension in grey aluminium to create that all-important contemporary feel. The 3 x 5 metre Skyroom features smart bi-folding doors which open onto a patio area. The expanse of glass in the Skyroom has enhanced the flow of light into the rear of the property and helped to merge the new extension with the garden. Sherborne managed each stage of the project, including electrics, plumbing and carpentry and carefully sourced stock bricks for the new extension to match the existing property exactly. The Skyroom roof was simple for the installation team to fit and was installed in just two days. The client is very pleased with their new extension, which is decorated in pale, neutral shades and is finished with large-format tiles to add to the sense of space.

 

“This is a fabulous project and one which really demonstrates just how much a Skyroom can transform a property. Our client was thrilled with the new extension, which has not only improved family life but has also helped to add value to the property.” – Tim Long – Sales Director